»Teden ni zgolj teden okusov, temveč tudi teden odgovornosti, spoštovanja in povezovanja vseh, ki sodelujejo v verigi preskrbe s hrano.«
»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
»Kupci naročajo hrano vsak teden ali na dva tedna, zalogo hrane si prerazporedijo sami.«
»Tole je super, ker bomo imeli hrano vsaj za en teden, teden olajšanja ... kaj bo drugi teden, pa ne vem.«
»Želimo ozaveščati slovenske potrošnike o pomenu kupovanja hrane lokalnega izvora.«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»Če hočemo, da bo slovenska hrana dejansko ostala na slovenskem trgu, bo treba bistveno več vlagati v znanje.«
»Saj bo na tak način slovenski trg še vedno imel domačo pridelano hrano.«
»Možno je, da temperatura slovenskega morja ob koncu tedna oziroma v začetku prihodnjega tedna doseže 30 stopinj.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju